Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (13) - Salate (21) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

10 dec. 2008

Va pregatiti si voi de Craciun?


Nu mai avem mult pana la aceasta indragita si importanta sarbatoare. Si se vede, in graba cu care oamenii au inceput sa faca unele cumparaturi, sa caute cadouri, sa faca curatenie generala. Pe langa toate acestea, trebuie sa mai avem in vedere un alt aspect: decorarea casei, care contribuie la aceea atnmosfera intima, deosebita, a sarbatorilor de iarna.

Anul trecut am avut un mic brad albastru, foarte dragut, dar incomparabil cu "originalul", pe care l-am decorat alta data, tot pe tema de albastru si argintiu, dar fiind un brad mai mare, am avut unde sa ma desfasor. Dupa ce am agatat in brad globuri albastru intens si bleu, rotunde (mari si mici), am pus apoi mai multe globuri tip turture alb ( aproape toate globuri au fost din acelea cu aspect glazurat, din sticla pisata), am mai pus ghirlande (obisnuite) albastru inchis, ghirlande din margele (tot albastru inchis) si beteala alba dreapta, care are un luciu aparte. Instalatia de pom a fost stil cablu, cu beculete mici albastre, cu un joc de lumini foarte discret, fara a obosi. Nota aparte a fost data de cateva funde bleu, facute din banda lucioasa de hartie _ am pus vreo 4-5 funde mici in brad, ca sa fac o "legatura" cu funda foarte mare, cu panglici lasate in jos, pe care am pus-o in varful bradului. Aceasta funda a fost tripla si in mijloc i-am facut un smoc de margele asortate.
Dupa cum vedeti, sunt si acum mandra de acest pom, pe care l-am facut cu multa grija si a fost foarte apreciat de musafirii de atunci, niste elvetieni sadea, care au exclamat ca nu au vazut brad mai frumos. Eu nu ma steptam la aceasta reactie, pentru ca porneam de la idee ca pe niste elvetieni, care locuiesc intr-o tara atat de curata, civilizata si tin foarte mult la design, nu-i mai poate impresiona nimic.
Dar n-a fost asa si uite ca au trecut cativa ani de cand vreau sa repet figura, dar n-am reusit, din lipsa de brad. Poate,anul acesta.
Oricum, sper ca ideea mea sa va inspire si pe voi.
Mai multe sugestii gasiti in Beaty&style

2 comentarii:

Nicoleta spunea...

Frumos un brad tot albastru. Multi prefera sa-l faca un an pe albastru ,unul pe rosu, etc.
Eu in fiecare an il fac la fel ,adica cu aceleasi globuri. Cu o mica diferenta ,in fiecare an imi iau cate un glob.
Iti urez sa reusesti si acest an sa-l faci asa cum iti place.
O zi buna!

Didona spunea...

Sper sa fie asa, draga Nicoleta.
Si eu, cred ca de vreo 10 ani incoace, tot mi-am luat cate un glob sau un ornament pentru pom, cel putin, in fiecare an. Asa am ajuns sa am gama de albastru si argintiu, in timp, ca nu le puteam cumpara pe toate o data.

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

Salată

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori