Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (13) - Salate (21) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

30 apr. 2009

Zi trista

Fiind o victima a Taxei forfetare si a firmei Rodipet, ieri am suspendat activitatea firmei, pentru o perioada de 3 ani (sau poate mai putin, daca se schimba ceva in tara noastra). Despre toate acestea si procedura de suspendare am scris AICI. M-am gandit ca poate mai este cineva in situatia mea si sa se grabeasca sa suspende activitatea, altfel va avea de platit aceasta taxa.

Semneaza petitia http://www.petitieonline.ro/petitie-p35243045.html

Taxa forfetara - Scapa cine poate/ "Sa plateasca sau sa crape!"/Mai exista prezumtia de nevinovatie?
Avand o firma mica, cu administrator unic, cu profit aproape inexistent, m-am trezit in situatia de a nu avea posibilitatea de a plati statului acele zeci de milioane pentru taxa forfetara.
Cat de absurda este impunerea acestui bir, nu stiu daca intelege toata lumea. Unele cunostinte cu care m-am intalnit (salariati la stat sau pensionari), jubilau de multumire ca o parte din semeniii lor au patit-o. "Sa plateasca sau sa crape!" - mi-a spus cineva, desi nu avea nici o tangenta cu aceasta problema. Pur si simplu, e vorba de o mare bucurie, pentru unii, daca moare capra vecinului.
Realitatea este cruda: firme mici, din care omul scotea un salariu mai mare sau mai mic, vor fi inchise, iar numarul somerilor, acum, pe perioada de criza, va creste si mai mult.
Din pacate, si eu a m fost nevoita sa renunt la activitatea mea, pe care o faceam mai mult din pasiune. Editam o revista si de-abia reuseam sa adun banii de tipografie, profitul fiind ca si inexistent. De aceea, nici nu am mai scazut din profit banii cheltuiti cu telefoanele si cu transportul - desi puteam, dar voiam ca in fiecare an sa inchid totusi cu un profit mic. Spuneti-mi daca ati vazut vreo firma care sa nu aiba cheltuieli cu telefoanele si transportul? Nu exista.
Iar acum, considerandu-se ca am declarat profit mic pentru ca, desigur, " fur" (daca exista astfel de suspiciuni, de ce nu controleaza firmele cu profit mic, sa vada unde se duc banii?) si, daca am firma, sunt, ca si ceilalti in situatia mea, "escroaca" (nici nu-mi vine sa scriu acest cuvant)- am fost pedepsita.
NOi, astia mici, suntem adevaratii hoti din Romania.
Nu mai spun cate organe de control (de inabusire a initativei particulare) trebuie sa suporte tot cei mici, care nu scapa fara amenzi date pentru NIMIC.
Asadar, solutia optima, in conditiile date, am considerat ca este suspendarea firmei pe 3 ani - deocamdata. Ce-o mai fi, om vedea; poate trece criza, poate va veni la putere alt guvern si alt presedinte, sa indrepte aberatiile actualilor mafioti. Si pentru suspendare trebuie sa gasesti bani - costa intre 2-300 lei.
Am remarcat pe net ca unii avocati (ei nu vor plati taxa forfetara) si firme specializate isi ofera serviciile de suspendare a firmelor.
NU APELATI LA EI. VETI PIERDE BANI

5 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Regret ca treci prin aceasta situatie, dar acesta-i pretul pe care il pltesc toti cei care doresc cu adevarat sa faca ceva pentru romani. As spune mai multe , insa greata mi se face cand vad atata nedreptate, atata prostie, atata indolenta. Sunt alaturi de tine cu gandul si iti urez multa rabdare. Pe curand!

Diana spunea...

Imi pare tare rau! Asa e, precum ai spus, e tot mai "frumoasa" viata in Romania! Pacat ca nu se vad hotiile ce se fac la nivel inalt si nu se iau masuri in acest sens! stiu doar sa jupoaie si pielea de pe oamenii de rand daca s-ar putea! Cat despre oameni, descopar pe zi de trece, ca romanul e tot mai rau si ca in loc sa isi vada de treaba lui stie sa se bucure de necazul celui de langa el. Trist!

bucatar maniac spunea...

multumesc! foarte util post-ul! chiar eram curios cat costa. Luni la prima ora ma infiintez la Registrul comertului. Sper sa nu fie prea tarziu. Nu-mi lipsea sa dau 2-300 de lei pe chestia asta, da mai bine decat 2000. Nici firma mea nu mai functioneaza de ceva vreme dar nu am suspendat activitatea ca poate poate!

Flori spunea...

Nu te intrista, nu lasa sistemul sa te doboare. Pacat de ce ti s-a intamplat.Este nedrept.Intotdeauna cei corecti au de suferit.
Poate se vor indrepta lucrurile si vei putea sa editezi revista din nou.
"Cineva" acolo sus, te iubeste.

Diana Didona spunea...

Va multumesc tuturor pentru cuvintele voastre, chiar ma simt mai bine. O sa trecem noi si de criza si de alte greutati.

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

Salată

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori