6 dec. 2009

Chisca (Caltaboș)

O rețetă tradițională, din carne și orez, nelipsită de Crăciun. Chișca se prăjește  pe mabele părți, alături de cârnați, și se mănâncă cu mămăligă.
Rețetă orientativă:
 - 1 kg carne porc puțin grasă
 - 300 g ceapa
- câteva linguri cu untură
 - 500g orez
 - - mate groase de porc
 - sare si mirodenii -piper, busuioc, cimbru,

 Se toaca ceapa în untură,pana se inmoaie, apoi se adauga orezul, și se călește puțin, să se umfle un pic orezul.
Dăm deoparte, punem apoi carne tocată, sare, piper.
  Se umplu intestinele (nu foarte tare, ca să aibă unde să se umfle orezul) cu amestecul preparat, se coase la cepele, se înțeapă cu un ac ici-colo, ca să nu plesnească, și se pun la fiert. Se fierbe la foc mic, în apă cu mirodenii, timp de 40 de minute, dupa care se scoate din apă și se lasă la scurs.


Se mai obișnuiește să se servească lângă tochitura de porc moldovenească, alături de brânză și mămăligă.

Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines