23 iun. 2012

Supă de curcan cu glușt e de griș

delicioasa

- am cumparat  un fel de carcasa de curcan, foarte mare-adica spatele curcanului
-scriu cam greu, ca mi s-a srica  t   t as  t a  t ura-

-am   taiat spatele de curcan in bucati, ca sa.imi incapa in oala, apoi am spalat-o , am oparit-o și iar am spalat-o.
- am pus din nou carnea la fiert, cu apa rece, la foc mic, și a fiert mai mult de ora - ca la racituri.
- dupa10-15 min., se presara sare, se mai fierbe, se spumuiește.
-    nu uita ca, dupa 30-40 de minute, sa pui in oala și o ceapa mare, unu-doi morcovi, o radacina mai mare de patrunjel, o bucat a de țelina.
- adaugam și boabe intregi de piper
- când carnea e bine fiarta, se scoate deoparte intr-un vas, iar supa se strecoara in cratița.

galuștele din griș

- se bat cu furculița 2 oua, se presara un pic de sare, punem și o lingura de ulei și apoi punem grișul - intre 10-12 linguri - am utilizat din cele mai plate și ceva mai mici, nu linguri mari și adânci de supa.
- 1-2 linguri de griș pot  fi inlocuite cu malai și galuștele vor fi mai galbene și mai gustoase.
- punem și un pic de bicarbonat de sodiu - cine vrea - cit 2 boabe de piper - și vor crește   mai mari și nu vor fi   tari la mijloc.
- omogenizam, punem cu lingura cite o galusca in supa ce fierbe, dupa vreo 10 minute, adaugam o cana cu apa rece și mai lasam sa fiarba pana sunt   gata/ scoatem una și vedem daca e fiarta la mijloc.

la final, punem mult patrunjel   tocat.

carnea ramasa
- am curațat-o de pe oase, am fiert  și 2 oua  cleioase, am stropit -o cu sos de usturoi diluat cu supa

pofta buna 
 

Un comentariu:

In bucatarie cu Aziz spunea...

Mi-ai facut o poftaaaa!!!!!!!

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines