22 dec. 2012

Covrigei, sărățele

Sunt de sezon - din aluat cu untură.
Aluatul se face cu : 250 g untură, o linguriță cu vârf cu sare, o linguriță cu zahăr (se omogenizează), se adaugă 1 ou, o nucă de drojdie dizolvată într-o ceașcă cu lapte, 500 - 700 g făină.
Se amestecă toate - dacă e nevoie se mai pune lapte, să fie aluatul potrivit de moale.Apoi se lasă deoparte o oră - la temperatura camerei. Din acest aluat se întinde câte o foaie și se decupează forme diferite, care se ung cu ou și se presară cu mac, chimen, susan sau alte semințe. Eu le-am făcut în formă de covrigei, brăduți și steluțe.

Ca să iasă sărățelele gustoase și aspectuoase, se va întinde o foaie mai groasă de aluat - de circa 1 cm, și acesta va crește îăn straturi.
Se coc in cuptorul încins dinainte, pe hârtie de copt, circa 15 - 20 de minute - să fie rumene. Este o rețetă gustoasă și totodată ieftină. Pozele incă nu sunt gata, dar m-am grăbit să vă împărășesc rețata, poate ca vă va fi de folos în aceste zile. Vă pup și spor la treabă, deocamdată.

3 comentarii:

gabriela spunea...

Crăciun Fericit cu sănătate! Domnul să iţi dea de toate: un strop de fericire, unul de iubire, unul de noroc, toate la un loc.

Niko spunea...

An Nou fericit!

Cristina C spunea...

Salut!
Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.
Un an nou fericit iti doresc!

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines