23 nov. 2014

Dovlecei cu roşii şi smântână

De obicei, dovleceii cu smântână se fac numai cu adaus de mărar si ceapă.
Sau se mai fac dovlecei numai cu sos de roşii sau doar cu roşii.
Eu am combinat cele două reţete.
Folosim câte 1 dovlecel proaspăt, mai micuţ, de fiecare porţie. Îl radem uşor de coajă, îl tăiem jumătăţi pe lung sau sferturi, apoi felii:


Mai avem nevoie de ceapă, roşii, mărar, smântână. ulei, puţină făină, sare, piper.
Cantităţile variază in funcţie de numărul de porţii, cred că oricine găteşte cât de cât poate aprecia ce cantităţi să folosească, mai ales că acestea nu sunt stricte.
Călim ceapa in puţin ulei.
Adăugăm roşiile tăiate cubuleţe, eventual decojite.
La final punem dovleceii, care au nevoie de doar 15 minute ca să fie fierţi.Eventual, adăugaţi puţină apă-
Punem apoi o ceaşcă de smăntănă amestecată bine cu o linguriţă de făină.
mai lăăsm să fiarbă 5 minute, apoi adăugă, mărar tocat sau pătrunjel.

Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines