29 iun. 2015

Lin copt pe sare

Nu este un peşte prea gras, are carne albă, fermă, cu gust plăcut. Este mai bun decât crapul.
Linul este un peşte rar, de apă dulce, care trăieşte în lacurile de lângă Dunăre.
 Am curăţat peştele de intestine, l-am spălat, dar nu am îndepărtat solzii.
 Pentru început, am pus peştele să stea câtva timp cu sare şi condimente.Am pus ceapă, usturoi, ghimbir, sare, piper. Puneţi ce aveţi şi ce vă place. L-am stropit şi cu puţin vin.
 Scoatem peştele din marinată şi îl ştergem.
În interior putem pune cimbru, pătrunjel, lămâie.
Eu l-am copt într-o tigaie de fontă, foarte bine încinsă, în care am presărat un strat de sare grunjoasă.
Îl lăsăm să se coacă, la foc mediu, mai întâi pe o parte - cam 20 de minute, apoi pe cealaltă.
Incercati după cap să vedeţi cum e carnea; trebuie să fie albă şi să nu iasă zeamă.
Nu-i o problemă dacă se mai rupe pielea.
 L-am servit cu cartofi pai şi un sos cu usturoi şi ardei iute.
Se poate servi şi cu mămăliguţă, cu cartofi natur, cu sos de roşii şi usturoi.


Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines