13 mai 2016

Porc cu legume, în stil chinezesc

Dacă vrem o mâncare puţin mai altfel, e bine să ne inspirăm din reţetele asiatice. Acestea sunt mai aromate, mai picante şi se gătesc mai rapid.

Pentru 2 porţii, aproximativ, eu am făcut reţeta cu:
2 felii de carne de porc
o ceapă
un dovlecel
un morcov
1 ardei gras
1 ardei iute
4 ciuperci
sos de soia 
o cană de supă de carne
2-4 căţei de usturoi
o bucată mică de ghimbir 
piper
amidon 
o linguriţă de miere
ulei
zeamă de lămâie 
condimente asiatice sau un pic de coriandru pisat, chimen, curry
Preparare:
Carnea se taie făşii, se trece prin sos de soya, prin amidon şi condimente, apoi se soteaza în 2 linguri de ulei. 
Se amestecă să se coaguleze pe toate părţile. Apoi lasam sa scadă lichidul lăsat de carne şi să se rumenească uşor pe toate părţile. Punem căţeii de usturoi, feliile de ghimbir, ceapă tocată fin. Amestecăm, să se călească acestea şi să îşi lase aromele, apoi stingem cu supă.
Lăsăm acum pe foc mai mic, să se gătească carnea. Eu am fost nevoită să mai adaug o cană de apă şi să las carnea să fiarbă vreo jumătate de oră, fiind mai tare. Aici, totul depinde de felul cărnii, dar şi de gust, unii preferând carnea mai tare.
Separat călim uşor legumele şi ciupercile tăiate făşii sau beţişoare, apoi le adăugăm peste carne. Acestea trebuie să fie gătite doar pe jumătate.


Completăm cu condimente, sare, miere, puţină lămâie.
Servim cu orez fiert simplu.



11 mai 2016

Dovlecei rotunzi, umpluţi

Arată apetisant, ce-i drept, dar nu se compară cu adevăraţii dovlecei, crescuţi în grădină. Aceştia sunt de seră sau mai ştiu eu cu ce sunt trataţi.
Am preparat o umplutută obişnuită din carne, cu:
pulpă de porc degresată tocată, ceapă uşor călită, puţin orez, 1 ou, sare, piper, mărar, cimbru, 3 linguri cu apă, o lingură cu făină, o linguriţă de paste de tomate.
Cu această compoziţie umplem dovleceii scobiţi de miez, apoi punem înapoi capacele. Se ornează cu o roşie chery sau cu jumătăţi de roşii.

Din compoziţia rămasă am făcut sarmale.
Peste acestea se toarna apă clocotită amestecată cu puţin suc de roşii, se acoperă tava cu capac sau folie şi se pune în cuptorul încins, timp de 30 de minute. Se mai lasă 10 minute, fără folie.

9 mai 2016

Chec cu ciuperci

Este un aperitiv gustos, aspectuos, bun şi pentru vegetarieni.
Compoziţia de chec se face la fel  ca o compoziţie groasă pentru clătite, din:
4 ouă, 1 pahar cu lapte, sare, praf de copt, piper, făină aproximativ o cană. Se amestecă toate, apoi se adauga ingredientele de umplutură: caşcaval ras, ciuperci fierte şi feliate, felii de ardei gras şi-sau iute.
Se mai pot adăuga masline, chimen, pătrunjel verde.
Cantităţile se pot pune după gust si inspiraţie.
Eu am ornat checul cu roşii chery, apoi l-am introdus pentru aproximativ 30 de minute în cuptorul fierbinte.





Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines