19 ian. 2017

Fasole păstăi în sos de smântână

O mancare usoara de vara,pe care o putem savura si iarna, cu fasole congelata sau conservata.

Ingrediente:
1 kg fasole galbena pastai
ceapa
4 linguri ulei
sare, piper
o lingura de faina 
400 ml smantana 
marar tocat

Se curata fasolea si se spala foarte bine, apoi se rupe in bucatele.
O punem la fiert in apa sarata, pana se inmoaie..



Sosul se face separat, dintr-o ceapa tocata foarte marunt, sotat pana se inmoaie. Peste  aceasta adaugam sare, piper, apoi smantana subtiata cu apa si amestecata cu o lingura de faina. Se potriveste sa se obtina un sos potrivit in care se pune mararul si fasolea fiarta. Se mai fierb 5-10 minute.


Servim cu marar si mamaliguta.


Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines