Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (13) - Salate (21) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

11 oct. 2017

Zacusca lenesului - cu ciuperci

Foarte, foarte rapida , din lipsa de timp, de fapt.

Va spun in trei pasi cum am facut-o:

2 kg de ciuperci - champignon si pleurotus, dar se pot folosi de orice fel
Se spala fiecare, fara a le tine in apa, se storc un pic si se pun la gatit intr-o tigaie mare, cu o ceasca de ulei. Doar cat sa se inmoaie putin, apoi le trecem prin masina de tocat.

Tot asa, inabusim in o ceasca de ulei:
- 1 kg de ceapa taiata jumatati
- 1 kg de gogosari, cuaratati si taiati in patru
Ii trecem prin masina de tocat.

Adaugam sos de rosii, 4 catei de usturoi, boabe de mustar, de piper, de enibahar.

Transferam compozitia intr-o cratita pe care o punem in cuptor, pentru 30-40 de minute, foc potrivit. In acest fel va scadea dar nu se va lipi si nu trebuie sa stam langa ea sa o pazim.

Se transfera in borcane si se sterilizeaza.
La servire, se poate combina cu masline negre.


Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

Salată

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori