Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (13) - Salate (21) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

31 iul. 2008

Rulouri din vinete cu branza / Eggplant rolls with cheese


Make Baked Eggplant and Ricotta Rolls - wikiHow

• Ingrediente: 2 vinete, 2 cesti cu branza (de vaci, cas, de exemplu), busuioc verde, o ceasca parmezan sau cascaval gras, sos de rosii aromatizat, cateva bucati de mozzarella, ulei de masline.
Mai intai se da foc cuptorului; intr-un vas de Jena se pune ulei de masline si putin sos de rosii. Vinetele se taie in felii subtiri, pe lung, apoi se oparesc. Se usuca si se prajesc in ulei de masline, cam 10 minute. Branza se amesteca cu un sfert din parmezan, cu sare si busuioc, cu piper; pe fiacare felie de vanata se pune o lingura cu varf de branza si se ruleaza. Se prinde cu scobitoare si se aseaza rulourile in vasul Jena. Se toarna deasupra sosul de rosii, parmezan ras si pe fiecare felie de vanata se mai pune mozzarella sfaramata sau o felie subtire de alt fel de branza, de care aveti. Astfel, vanata va fi glasata cu branza. Se coace 10 minute.
In umplutura se pot adauga, dupa gust , sunca, masline sau cativa ardei rosii

28 iul. 2008

OTET BALSAMIC CU AFINE SI IERBURI / Balsamic vinegar and herbs

O varianta a otetului balsamic o putem pregati si acasa.
Pornim de la reteta de otet cu afine, in care mai adaugam o mana de busuioc verde proaspat (tocat), o crenguta de cimbru, una de tarhon, maghiran sau alte plante aromatice, dupa gust.
Se lasa la macerat 3-5 zile, depinde de temperatura camerei. Se strecoara, se amesteca cu miere, dupa gust, si se depoziteaza la rece.

25 iul. 2008

Tarta clasica cu fructe de padure (mure,afine,zmeura) / Classic tart with berries (blackberries, blueberries, raspberries)


Ingrediente:
220 g aluat de tarta sau foitaj, fructe de pădure diverse, 60 g faina, 150 g zahar, 500 ml lapte, 6 galbenusuri, o vanilie, 25 g unt, 200 ml frisca, 4 lingurite de gem de caise, 4 lingurite cu apa.

Mai intai am dat foc cuptorului; am asezat aluatul in forma de tarta si l-am intepat cu furculita. Am pus deasupra o folie taiata rotund din hartie de copt, peste care am pus boabe de fasole ( sau alte boabe) pentru ca aluatul sa nu creasca prea mult.
Se coace pe gratarul din mijloc, 20 - 25 de minute. Am lasat-o apoi sa se raceasca.
Am facut crema astfel: Se freaca galbenusurile cu zaharul si faina;
se adauga jumatate din lapte si se amesteca bine. Se fierbe laptele ramas cu vanilia si se adauga peste oua. Se pune pe baie de aburi, pentru a se ingroasa crema; 
- se freaca continuu, insistand pe fundul oalei, pentru a nu se prinde. Se tine pe foc un minut, apoi se adauga untul taiat cubulete.
Crema se lasa la racit, apoi se pune la frigider, acoperita cu folie de plastic. In crema scoasa de la frigider am adaugat treptat frisca. Am turnat crema in crusta din aluat, am netezit-o, am aranjat deasupra fructele.
Se glasează cu un sos făcut din gem și apă (incalzit putin pe foc). 
Pentru limba engleza: Make a Fresh Berry Tart 

24 iul. 2008

Otet de afine / Cranberry vinegar


Afinele au puternice proprietati antioxidante.
De aceea este mai sanatos sa folosim in salate sau la marinare si gatit otetul de afine, care mai este numit si French dressing. Otetul mai este util si la frectii sau in diverse terapii naturale
Ingrediente -
O cană de afine zdrobite, 2 cani de otet de vin alb de calitate.
Nu se va lucra cu vase sau tacamuri de metal.
Puneti afinele si otetul intr-un borcan si amestecati bine. Lasati la macerat 3 zile, timp in care trebuie sa mai amestecati in borcan, o data pe zi.
Strecurati si puneti otetul intr-o sticla cu dop.
Se pastreaza in loc racoros.
Este foarte bun la salata, amestecat cu putina miere.

Ornamente din pepene verde

O gradina intr-un pepene
Cum se face?

Se taie din pepene o felie longitudinala subtire de 1 cm pentru ca pepenele sa stea pe o baza solida, sa nu se rastoarne. Se taie apoi deasupra o felie de ¼ din pepene, pentru a forma barcuta.
Se scoate o parte din miez, din care, cu o forma de fursecuri si cu un cutit, decupam florile – lalele din pepene verde si margarete din pepene galben - pe care le infingem in betisoare. In partea de jos se pun “flori” si alte fructe mici.
La exterior, se face gardutul, cu betisoare lipite cu glue (se poate si fara gardut). Mai puteti folosi la ornat figurine – albine, fluturi.
La fel se poate proceda cu un ananas.
Se stropeste cu sirop de fructe, coniac, rom – cu putin timp inainte de servie.
* Pepene-lebada

* Cosulet

* Inimioare

*Pepenele zambaret


* Vaza cu flori

* Vaporul

* Ceainicul


*Barcuta

* Dinozaurul

Linkuri - Carve a Watermelon Flower Garden - wikiHow Carve a Watermelon Swan - wikiHow

Salata de pui / Chicken Salad


Make an Easy Chicken Salad - wikiHow
Aceasta salata se face cu: maioneza, salata verde, piept de pui taiat cubulete, morcovi rasi, masline negre, telina rasa, ridichi rase, ardei grasi, orice alta leguma doriti; cine vrea, poate pune si paste fainoase (taietei, spirale) fierte. Toate legumelele se taie bucati mici sau se rad. Se amesteca cu pieptul de pui, pastele si maioneza cu lamaie. Se serveste cu paine prajita.

Peste (somon) imperial Edward al VII-lea / Fish (salmon) Imperial Edward VII

Se face cu somon (peste file), unt, migdale pisate, ciuperci, patrunjel, lamaie, sare, piper, nucsoara, vin alb.
Ungem cu unt topit un vas de Jena, adaugam feliile de peste,presarate cu sare si piper. Tot cu unt amestecam migdalele, ciupercile feliate, patrunjelul verde tocat, sucul de lamaie, sarea, piperul si nucsoara.
Se aseaza aceasta pasta peste fileurile de peste, adaugati vin alb si dati la cuptor pentru 20 de minute.
Cantitatile ingredientelor depind de cantiatea de peste si de gustul fiecaruia. (reteta de pe wiki haw, pe care o voi face curand).

Crochete de peste / Fish croquettes


Ingrediente:
900 grame de cartofi, 900 grame filet de somon (sau alt peste), 25 grame unt topit, 15 grame marar tocat, 50 grame de faina, 2 oua (unul pentru pane), 150 grame pesmet, ulei, sare, piper.
Cartofii fierti se fac piure; pestele se fierbe, in apa clocotita, 8 minute. Se lasa sa se raceasca, se curata de oase si piele (in caz ca mai are) si se faramiteaza.
Se amesteca cu toate celelalte ingrediente si cu cartofii ( calduti).
Rezulta o coca din care se modeleaza crochete care se pun la frigider pentru 20 de minute.


Se trec prin faina, prin ou batut, apoi prin pesmet. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins de palmier
• Se scot pe hartie absorbanta.
Make Salmon Fishcakes - wikiHow

Piersici Melba -alta reteta / Peach Melba


Make Peach Melba - wikiHow
Ingrediente; 250 grame zmeura, o lingura de zahar, suc de lamaie, 4 piersici, 4 cupe de inghetata, cateva migdale.
Amestecam intr-un bol sucul de la o lamaie, zaharul si zmeura, pana rezulta un sos.
In cupe asezam cate un bol de inghetata, 2 jumatati de piersica, apoi turnam sosul de zmeura. Ornam cu migdale si frunze de menta.

Make Lemon Drops - wikiHow

Make Lemon Drops - wikiHow

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

Salată

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori