12 iun. 2011

Ficat de curcan pane

Ficatul de curcan este este foarte potrivit pentru a fi gătit pane, fiind la fel de fraged și având același gust ca ficatul de pui, dar are și avantajul că este mult mai mare.
După ce spălăm ficatul, il vom curăța de vine și pielițe, îl tăiem bucăți potrivite, lobii fiind prea mari pentru a fi prăjiți întregi, și il uscăm.
Presărăm piper, dar nu punem sare, ca să nu se întărească. 

Ne pregătim să avem lîngă aragaz o farfurie întinsă cu făină de grâu și una cu 2 ouă bătute. De asemenea, punem și o tigaie la  încins, cu ulei de floarea soarelui.
Trecem ficatul prin făină, prin ou, iar prin făină și ou și apoi îi dăm drumul în uleiul înins. Îl prăjim pe ambele părți.

Când e gata, scoatem ficatul pe hârtie absorbantă, apoi îl presărm cu sare fină și praf de usturoi.

Este mai bun cald, dar merge și rece.

Un comentariu:

Lia spunea...

Mi-ai facut pofta .
Nu am facut de mult ficatei pane.
Mie imi plac cu cartofi pure si cu castraveti murati.:)

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines