
"Se freaca 80 g de unt cu un ou si 3 galbenusuri, 100 g zahar, 100g faina, se intinde in tava, se presara deasupra pere date prin razatoare si se coace. Se taie felii si se presara zahar." ALMANAH 1939
AROME...: Lebăr de casă : Se face cu: 1- 1,5 kg de ficat 4-500 g carne de porc o bucată - cam 250 g - de slănină afumată 300 g ceapă pu...
4 comentarii:
salut draga didona-uite imi beam cafeaua si am dat de blogul tau-vreau sa te felicit:meriti un premiu pentru imagine...si nu numai.
am notat reteta de prajitura,mie imi plac mai mult prajiturile care se fac usor,fara prea multe ingrediente dintr-astea "moderne".
PUP.
Multumesc pentru apreciere si ma bucur ca ne-am descoperit una pe alta. Ce prajituri bune faci!!
Sarutari, tie si dragalasului bebebelus!
Didona,
e minunata reteta! O sa ii fac o surpriza sotului meu in week-end. Multumesc!
Te sarut,
Niko
Retetele din Almanah sunt orientative; eu, deocamdata, nu le-am facut. Dar majoritatea mi s-au parut foarte interesante si am considerat ca merita readuse in atentia noastra.
La aceasta prajitura cu pere cred ca fi indicat sa amestecam perele rase mai intai cu zeama de lamaie, caci perele pot deveni prea fade, prin coacere. Astept sa vad pe blogul tau cum ti-a iesit prajitura.
Te imbratisez.
Trimiteți un comentariu