22 oct. 2010

Sărățele - trandafiri și ochelari- cu brânză


Se fac din aluat de sărățele. Eu am făcut aluat cu unt și brânză de vaci - rețeta AICI (numai că am folosit unt în loc de untură).

Umplutura am făcut-o din caș, cașcaval, ou și puțină făină.

Am uns sărățele cu ou și le-am presărat cu mac sau chimen. Bineînțeles, le-am copt în cuptorul incălzit dinainte. 

Trandafirii ies mai frumoși, cu petale mai rotunjite, dacă tăiem aluatul in formă de cerc, cu paharul sau forma - cum este acesta:


Pentru că mă grăbeam, i-am făcut taind aluatul in pătrate :

După ce am pus umplutura, am tăiat cu cuțitul in cele 4 colțuri ale pătratului, apoi am ridicat rînd pe rînd marginile rezultate; prin suprapunere, seamănă cu petalele de trandafiri.



Pentru că mi-a mai rămas aluat, am intins o foaie pe care am rulat-o dinspre ambele margini, apoi am tăiat felii obținînd niște ”ochelari”..

4 comentarii:

mirela spunea...

ingenioasa ideea cu trandafirasi,felicitari,,,arata excelent.

Gabriela spunea...

ce pofta mi-ai facut de saratele!!!trandafirii arata fooarte bine!pupik si o duminica placuta!

boscodina spunea...

Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

Beatrice spunea...

Arata tare bine.Mi-e foameee!Ne primesti si pe noi la tine?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines