
Sunt multe retete pe net, dar eu stiu una mai simpla.
Avem nevoie de:
6 galbenusuri, 400 g zahar, un baton de vanilie, 600 ml lapte, 200 ml alcool si 100 ml rom.
Punem laptele la fiert si-l lasam sa se raceasca. Intr-un castron de portelan frecam galbensurile cu zaharul, cateva minute, apoi adaugam, treptat, laptele rece. Batem cu telul si apoi punem vasul deasupra unei cratite cu apa care clocoteste pe aragaz si mai batem 10 minute (ca la crema de vanilie). Punem apoi batonul de vanilie sau zahar vanilat si lasam sa se raceasca.
Adaugam alcoolul si romul, amestecand continuu.
Turnam in sticle.
Este bun dupa cateva zile, dar de ce sta, de ce se face mai bun.
Inainte de a turna in pahare, scuturam bine sticla.
3 comentarii:
Chiar pare simpla reteta ta. Eu n-am pregatit in casa lichior pana acum. Zici sa incerc?
Mmm si eu vreau sa fac de revelion, am o reteta de la mama. Sper sa-mi placa :P
Pare delicios, voi incerca si eu.
Trimiteți un comentariu