8 mar. 2010

Ciulama de pui

Desi nu prea ma dau in vant dupa carne, intr-o zi mi-a fost pofta de ciulama. Era si frig rau, si o mancare ca aceasta te incalzeste bine. Trebuie sa va spun ca nu prea reusesc sa postez retetele atunci cand le fac, ci mult mai tarziu; ciulamaua aceasta am facut-o anul trecut si, gasind aceasta fotografie, ma bate gandul sa mai repet figura. Mai ales ca la noi fulguieste si iarasi e frig.

O facem cu carne de pasare, de orice fel.
Taiem pasarea bucati, o calim un pic in ulei (pana se albeste), pe ambele parti, apoi adaugam 2 cani cu apa, o ceapa, morcovi si putina telina si o lasam sa fiarba mocnit. Dupa vreo 15 minute punem sare.Vom obtine in final o supa concentrata din care vom face sosul. Pentru aceasta, strecuram supa. Dam carnea deoparte, o lasam sa se zvante si o rumenim un pic intr-o cratita cu putin ulei. O scoatem pe-o farfurie si in continuare pregatim un sos alb:
mai adaugam in tigaie 50 ml de ulei, punem cratita pe foc si cand sfaraie adaugam 1-2 linguri de faina si o lingura de malai, amestecam pe foc,  numai cat sa fie cuprinsa de ulei ( nu se rumeneste deloc) si subtiem cu putina supa; amestecam mereu  si vom vedea ca toate cocoloasele se vor dizolva, in timp ce adaugam, treptat, supa. 
Se fierbe putin si in sosul subtiat ( ca o smantana subtire) punem carnea si piper negru macinat, si o mai lasam sa fiarba putin impreuna.
In aceasta mancare nu se adauga smantana, avand astfel gustul ei aparte. 
Se mananca obligatoriu cu ardei iute proaspat si mamaliguta fierbinte. 

3 comentarii:

Georgiana Nitu spunea...

Parca a trecut un secol de cand nu am mai facut o ciulama... Mi-ai facut pofta...abia astept sa fac si eu.stiu gatesc f bine insa..uneori desi stiu sa fac foarte multe retete raman in pana de idei :) maine fac ciulama

Elisa spunea...

Diana, mersi de aviz, incearca sa-ti salvezi in format de text tot ce ai in bara laterala si posturile (pe separat), in caz ca ti se strica iar ceva le ai si le poti urca iar pe blog. Mai este si un program, se numeste Blogger Backup 1.0.9.23, iti face copie de scuritate la toate posturile si la comentarii.
Daca te pot ajuta cu ceva, trimite-mi un email.
O duminica placuta. Ella.

Nati spunea...

HOLA ME LLAMO NATI, VENGO A VISITAR TU BLOG Y ME HE QUEDADO ENCANTADA QUE BLOG MAS INTERESANTE,TIENE ALGO ESPECIAL,QUE SE LO PONES TU QUE ERES QUIEN LO HACEAS,TU BLOG TIENE MAGIA Y YO ME QUEDO AQUÍ ME GUSTA QUEDARME DONDE HABITA LA MAGIA.
YO TE INVITO A QUE CONOZCAS MI BLOG SE LLAMA:"LOS CUENTOS DE NATI". SI TE GUSTA ESTAS INVITAD@ A QUEDARTE SERÁ UN HONOR PARA MÍ.
HASTA PRONTO BESOS NATI.

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines