
Afinele au puternice proprietati antioxidante.
De aceea este mai sanatos sa folosim in salate sau la marinare si gatit otetul de afine, care mai este numit si French dressing. Otetul mai este util si la frectii sau in diverse terapii naturale
Ingrediente -
• O cană de afine zdrobite, 2 cani de otet de vin alb de calitate.
Nu se va lucra cu vase sau tacamuri de metal.
Puneti afinele si otetul intr-un borcan si amestecati bine. Lasati la macerat 3 zile, timp in care trebuie sa mai amestecati in borcan, o data pe zi.
Strecurati si puneti otetul intr-o sticla cu dop.
Se pastreaza in loc racoros.
Este foarte bun la salata, amestecat cu putina miere.
3 comentarii:
Nu stiam ca din afine se poate face otet balsamic, cred ca iese aromat. Multumesc pentru reteta.
Si eu iti multumesc de vizita. Sa vina vara si ne apucam de fel de fel de conserve...
Buna.Frumos blog!Esti sigur foarte priceputa!as vrea sa pun o intrebare?Crezi ca as putea face otet din fructe de rodie(bobite) care sunt foarte acre?sau otet balsamic?Astept raspuns.
Multumesc anticipat1
Trimiteți un comentariu