3 aug. 2008

Aluat pentru placinta dobrogeana - dulce sau sarata / Dobrogea pie dough - sweet or salty

Acest aluat este foarte usor de facut si foarte bun. Avem nevoie de
1/2 kg faina Dobrogea, 1 ou, 100 ml ulei, o nuca de drojdie, sare, lapte cat cuprinde. Se amesteca si se framanta putin un aluat elastic.
Se lasa sa se odihneasca 20 de minute. Se imparte in 3, apoi se intinde cate o foaie subtire, ca la strudel, care se unge cu putin ulei si se increteste, cat mai uniform.
Deasupra se pune umplutura dorita si se ruleaza strans.
Umpluturi:
- branza amestecata cu ou si putina faina - preferata mea (cel mai bun mi-a iesit cu un amestec de branza de vaci si de cas);
- umplutura de brinza cu zahar si stafide;
- umplutura cu ciuperci.
Deocamdata, eu doar pe acestea le-am incercat.
Dupa ce se pun aceste strudele in atva de la aragaz, se torana deaupra un ametsec din oua si lapte ( 4 oua la 3 cani cu lapte ) si se da la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines