13 aug. 2011

Gogoșele aurii din aluat cu cartofi


Facem un aluat de pâine din : maia din o nucă de drojdie amestecată cu o linguriță de zahăr, o ceșcuță cu apă caldă și un pic de făină, la care adăugăm 500 g de făină, sare, doi cartofi fierți ( fără coajă) și pasați, apă călduță. Omogenizăm și lăsăm la crescut 30 de minute. Apoi frământăm aluatul, cu puțin ulei. Eventual, mai punem și făină. Acoperim aluatul cu un prosp și il lăsăm să crească. După ce modelăm gogoșile, le lăsăm să mai crească 10 minute, apoi le scuturăm foarte bine de făină  și le prăjim în ulei încins. Sunt foarte moi și fragede. 
Și pentru că nu prea avem voie să ne delectăm cu gogoși, am făcut numai câteva și din restul aluatului am făcut o pâine foarte bună:

3 comentarii:

sarah spunea...

n-am pus niciodata cartofi in aluatul de gogosi doar in cel de paine.voi incerca.sunt curioasa daca schimba textura aluatului.o zi minunata!

Adela Zilahi spunea...

Foarte interesanta reteta! Cred ca sunt tare pufoase! O zi minunata!

TeoBucatar spunea...

Doar am facut gogosi si ma ispitesti cu o reteta noua!Adevarul ca nu am facut cu cartofi tre sa fie delicioase!Pupici si o seara buna!

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines