
Avem nevoie de:
6 oua
200 g zahar tos
150 g faina
150g unt
o lamaie
zahar vanilat
un praf de sare
cateva nuci
Cu aceste ingrediente putem face prajitura in tava lata sau, daca punem in tava de chec, vom avea clasicul chec englezesc, potrivit pentru five o'clock tee. In acest chec nu se pune cacao, ci doar vanilie si coaja rasa de lamaie. Este foarte fin.
Iata cum il preparam:
Topim untul usor - nu direct pe flacara.
Batem spuma albusurile, adaugam zaharul tos si batem din nou, apoi punem zeama de la 1 -2 lamai. Se bat pana se intaresc iarasi albusurile. Zeama de lamaie are calitatea de a mentine spuma, iar in aceasta reteta da nota dominanta a prajiturii.
Adaugam si galbensurile, pe rand, si untul (rece), apoi faina, care va fi incorporata treptat si usor, prin miscari cu telul de jos in sus, pentru a nu se lasa spuma.
Turnam aluatul in tava unsa si tapetata cu faina, iar cine vrea, poate presara nuci tocate cu cutitul.
Punem tava in cuptorul incalzit dinainte si coacem la foc potrivit circa 30 de minute. In primele 20 de minute nu vom deschide cuptorul; dupa aceea, daca nu coace cuptorul uniform, putem schimba pozitia tavii; eventual, putem da focul mai mic.
O pudram si o taiem dupa ce s-a racit. Poate fi taiata si cu forme pentru fursecuri sau cu paharul, in forma de semilune.

Un comentariu:
Delicioasa aceasta prajitura. Multumim frumos pentru reteta.
Trimiteți un comentariu