20 mar. 2010

Bors de perisoare

O ciorba savuroasa, cu acel gust specific, iese daca folosim si oase cu maduva.

Cumparam vreo 3 astfel de oase pentru supa, le spalam foarte bine ca sa indepartam eventualele aschii de os si apoi le punem la fiert in apa calda; dupa ce clocoteste, aruncam apa si le mai spalam o data. Acum le punem la fiert pentru bors, in apa rece, cat sa le acopere mai bine; le fierbem la foc mic, circa o ora; dupa 30 de minute adaugam si sarea; avem grija sa indepartam spuma.Punem legumele :

- o ceapa tocata marunt;

- radacinoase rase: 1-2 morcovi, pastarnac sau patrunjel, o bucata de telina;

- 1-2 cartofi taiati cuburi.

- dupa caz, dupa vreo 20 de minute, punem si zarzavatul pentru ciorbe, de la borcan, sau proaspat ( ardei taiati marunt, rosii); mai fierbem vreo 10 min.

Punem la fiert putin orez (o cescuta de cafea).

Formam perisoarele din: 300 g carne de vitel tocata, o ceapa mica rasa prin razatoarea mica, patrunjel verde tocat, 2 linguri de orez fiert, sare, piper, 1-2 albusuri.
Restul orezului il punem in oala cu ciorba.

Formam perisoare rotunde, cu mainile umede, si apoi le punem sa fiarba in ciorba - cred ca vreo 15 minute; scoatem una sa vedem cum e la mijloc. 

Daca sunt fierte, punem circa o jumatate de litru de bors clocotit (adaugati treptat, ca sa puteti potrivi dupa gust), o ramura de cimbru, verdeata, leustean tocat.

Mai clocoteste o data si e gata. 

Nu pot lipsi ardeii iuti marinati!

Portia mea (cu maduva):

Pofta buna!

2 comentarii:

April spunea...

Arata demential, cred ca e foarte buna...mi-ai facut o pofta cu maduva aia ;)

Gabriela spunea...

Arata super,cu ciorba asta faci pofta la orcine,brava!ciauo,ciauo!!!Te invit la mine pe blog!

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines