25 oct. 2008

Tort de spuma / Foam Cake


"Se bat bine 10 albuse cu 10 linguri de zahar praf, apoi se adauga 160 g de migdale pisate. Se taie patru funduri rotunde din hartie, se ung cu unt si pe fiecare din ele se pune cate un sfert din compozitia de mai sus la copt, la foc moale, sa se usuce la cuptor, fara a se rumeni. Se rastoarna calde pe o scandura, se uda hartia sa se scoata usor, se lipesc foile intre ele cu marmelada si se acopera cu frisca batuta." (Almanah 1939)
Alta varianta ar fi sa lipim foile cu crema de ciocolata (ca la alcazale), sa imbracam tortul in crema si sa-l ornam cu ciocolata. De asemenea, putem inlocui migadalele cu nuci (eu asa am facut).

2 comentarii:

Genoveva spunea...

Didona, frumoasă reţetă... o voi încerca cu siguranţă, posibil cît de curînd... de ziua soţului, pe 8 noiembrie şi, cred că la varianta cu nuci voi reduce zahărul şi voi adăuga cacao şi bineînţeles esenţă de rom...
Felicitări pentru postare, îmi plac mult toate reţetele chiar dacă nu adaug la fiecare cîte un comentariu, le citesc şi sper să reuşesc să fac multe din ele...

Didona spunea...

Da, reteta se poate modifica, dupa gustul fiecaruia. Cred ca poti pune cacao, dar fara sa reduci din cantitatea de zahar, caci s-ar putea sa nu mai stea bezeaua. Romul este bine venit, eu pun totdeauna in albusul batut, caci mentine mai bine spuma (ca si zeama de lamaie).
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase, succes in tot ce faci si un "La multi ani!" sincer, pentru sotul tau.

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines