
Ingrediente:
220 g aluat de tarta sau foitaj, fructe de pădure diverse, 60 g faina, 150 g zahar, 500 ml lapte, 6 galbenusuri, o vanilie, 25 g unt, 200 ml frisca, 4 lingurite de gem de caise, 4 lingurite cu apa.
Mai intai am dat foc cuptorului; am asezat aluatul in forma de tarta si l-am intepat cu furculita.


Se coace pe gratarul din mijloc, 20 - 25 de minute. Am lasat-o apoi sa se raceasca.
Am facut crema astfel: Se freaca galbenusurile cu zaharul si faina;

se adauga jumatate din lapte si se amesteca bine. Se fierbe laptele ramas cu vanilia si se adauga peste oua. Se pune pe baie de aburi, pentru a se ingroasa crema;

- se freaca continuu, insistand pe fundul oalei, pentru a nu se prinde. Se tine pe foc un minut, apoi se adauga untul taiat cubulete.
Crema se lasa la racit, apoi se pune la frigider, acoperita cu folie de plastic. In crema scoasa de la frigider am adaugat treptat frisca. Am turnat crema in crusta din aluat, am netezit-o, am aranjat deasupra fructele.

Se glasează cu un sos făcut din gem și apă (incalzit putin pe foc).

Pentru limba engleza: Make a Fresh Berry Tart
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu