O reteta clasica romaneasca, potrivita pe timpul iernii.
Se face cu cartofi fainosi (albi) si costita, carnati sau sunculita afumata.

Mai avem nevoie de ceapa, ulei, morcov, telina, sos de rosii, pasta de ardei, marar, piper, boia.

Taiem felii carnea (eu am avut sunculita taraneasca) si apoi o rumenim usor in ulei, pe ambele parti. Adaugam si calim ceapa tocata foarte marunt, pe foc mic, fara a se rumeni; adaugam boia de ardei, apoi punem morcov si telina rasa pe razatoarea mica; amestecam putin, apoi adaugam o cana cu apa calda. Cand credem ca ceapa a fiert punem cartofii curatati si taiati cuburi mai mari, mai turnam apa atat cat sa cuprinda cartofii si ii fierbem la foc domol, ca sa nu ramana cruzi si ca sa-si elibereze amidonul in sos. Cand sunt aproape gata punem sare, pasta de ardei, sos de rosii, piper, marar uscat.
Mancarea iese mai buna daca din acest moment o punem in cuptorul incalzit dinainte, neacoperita, sa se evapore apa si sa se formeze sosul.

Este delicioasa fierbinte, cu castraveti murati.
Se face cat se mananca calda, pentru ca reincalzita nu mai e asa de buna.
4 comentarii:
Pe aripi de primavara
8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)
Pe aripi de primavara
8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)
Multumesc, Just me, este o urare frumoasa. Iti doresc sa fii fericita!
Bravo tie!! Imi place ce citesc, ce vad si ... ce gust in urma lecturii :D
(am vazut cel putin una din retete copiate pe un alt blog, e normal? se imprumuta retete astfel?!?!)
Trimiteți un comentariu