6 mar. 2010

Mancarica de cartofi cu afumatura

O reteta clasica romaneasca, potrivita pe timpul iernii.
Se face cu cartofi fainosi (albi) si costita, carnati sau sunculita afumata.Mai avem nevoie de ceapa, ulei, morcov, telina, sos de rosii, pasta de ardei, marar, piper, boia.
Taiem felii carnea (eu am avut sunculita taraneasca) si apoi o rumenim usor in ulei, pe ambele parti. Adaugam si calim ceapa tocata foarte marunt, pe foc mic, fara a se rumeni; adaugam boia de ardei, apoi punem morcov si telina rasa pe razatoarea mica; amestecam putin, apoi adaugam o cana cu apa calda. Cand credem ca ceapa a fiert punem cartofii curatati si taiati cuburi mai mari, mai turnam apa atat cat sa cuprinda cartofii si ii fierbem la foc domol, ca sa nu ramana cruzi si ca sa-si elibereze amidonul in sos. Cand sunt aproape gata punem sare, pasta de ardei, sos de rosii, piper, marar uscat.
Mancarea iese mai buna daca din acest moment o punem in cuptorul incalzit dinainte, neacoperita, sa se evapore apa si sa se formeze sosul.
Este delicioasa fierbinte, cu castraveti murati.
Se face cat se mananca calda, pentru ca reincalzita nu mai e asa de buna.

4 comentarii:

Just me spunea...

Pe aripi de primavara
8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)

Just me spunea...

Pe aripi de primavara
8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)

Diana Didona spunea...

Multumesc, Just me, este o urare frumoasa. Iti doresc sa fii fericita!

Anonymous spunea...

Bravo tie!! Imi place ce citesc, ce vad si ... ce gust in urma lecturii :D

(am vazut cel putin una din retete copiate pe un alt blog, e normal? se imprumuta retete astfel?!?!)

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines