4 feb. 2012

Fondant din marshmallows

500 grame de marshmallows
1 kg zahăr pudră
1 / 2 pahar de apă (nu se va utiliza toată)
Arome (vanilie, amaretto, esenta de portocale etc)

Etape
Goliţi punga de marshmallows într-un castron de sticlă şi adăuga o lingură sau două de apă.
Se dă la cald ( în cuptorul cu microunde), până când amestecul este omogen. Se face acest lucru în  20-30 secunde, amestecand de câteva ori.
Scoateţi bolul de la microunde şi se amestecă cu aproximativ jumătate din zahăr.
Se mai pune din restul de zahăr pudră şi se anestecă bine, ca un aluat.
Adauga aromele.
Extractul de menta este un bun şi ce îţi place mai mult.

Menţine mâinile acoperite cu zahăr pudră, framanta zahărul rămas în aluat. Veţi ajunge la un punct în care veți fii sigur că nu trebuie  mai mult zahăr, la nevoie nu ezitaţi să adăugaţi și puțină apă. Ştii că fondantul este gata atunci când e neted, elastic.

Acest fondant:
Nu se usucă la fel de rapid ca fondantul tradiţional.
Reţine coloranții foarte bine.
Dacă aluatul este prea rigid (de exemplu, după refrigerare), pune-l în cuptorul cu microunde pentru o scurtă perioadă.
Pentru a face fondant maro, încercaţi să utilizaţi pudră de cacao, dar  proprietăţile fondantului se vor schimba uşor (se usucă mai repede şi este mai greu să se rehidrateze).
(rețetă tradusă)

Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines