17 aug. 2008

Budinca de conopida/Cauliflower pudding


Am servit budinca cu bere, pe post de pizza.
E ca si cum ai face blatul din ou, conpida si branza, iar deasupra ai pune umplutura - ciuperci,cascaval, sunca, ardeii, rosii.
Mai intai, am pus conopida la fiert, desfacuta in bucatele. Apa trebuie sa clocoteasca cand adaugi conopida. Pui si sare.

Am amestecat 4 oua cu cascaval ras (poti pune orice fel de branza, eu am facut odata budinca cu brinza de vaci amestecata cu putin cascaval), putina smantana sau lapte, 1-2 linguri de faina, sare, piper, cardamon sau nucsoara. Cantitatile sunt variabile, in functie de gust. Iese foarte buna, in orice fel.
In aceasta compozitie adaugi conopida fiarta, amesteci bine si o torni intr-o forma unsa cu ulei.
Deasupra pui feli subtiri de cascaval si ce mai vrei. Eu am ornat-o cu ardei galbeni si ardei rosii si cu masline.

Dai la cuptor, la foc mediu. E mai buna calda.

Un comentariu:

Carra spunea...

bonjour Didona, felicitari pentru acest blog si pentru pasiunea ta!

multumesc pentru detaliile de gatit conopida: preferata mea!!

imi permit sa-ti scriu un sfat, in prezent in bucataria "moderna" se practica din ce in ce mai mult gatitul fara SARE :-)

cu simpatie, Carra

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines