17 apr. 2011

Ghebe cu maioneză

Am conservat toamna trecută cele mai micuţe ghebe, special pentru această reţetă.

Cu toate că sunt aşa minuscule, le-am mai tocat un pic, cu cuţitul.
Fiind conservate în apă cu sare (dar nu foarte multă), nu a trebuit decât să le clătesc. Dacă aveţi ciuperci conservate, este prudent să le gustaţi şi dacă sunt prea sărate, să le puneţi în apă, la desărat.
Dacă aveţi ciuperci proaspete, le fierbeţi în puţină apă şi sare, apoi le puneţi la scurs şi la răcit.
Facem apoi maioneza clasică, cu gălbenuş, ulei, sare şi lamâie.
Adăugăm usturoi pisat amestecat cu puţină apă, după gust.
Apoi turnăm şi ghebele.
Ornăm cu pătrunjel verde, salată verde, ou şi masline.

2 comentarii:

Cristina spunea...

Paste fericit!

Diana Didona spunea...

Multumesc, Cristina. Cristos a inviat!

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines