18 feb. 2012

Ciorbă de sfeclă roșie și varză

Este foarte bine-venită iarna.

Ingrediente:

400 gr sfecla rosie
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel
o felie de varză
2 cartofi
zarzavat de la borcan
putin ulei
3-400 ml bors
leuștean verde sau uscat
mărar
smântana

Morcovul si pătrunjelul se dau pe razatoare, ceapa se toacă marunt și se pun toate la calit, cu putin ulei; se lasa sa se inmoaie putin, se adauga 1,5 l de apa fiarta si se fierbe. Adăugăm varza tăiată tăieței, cartofii cuburi și sfecla rasă prin răzătoarea mare, dar o parte mică din sfeclă o trecem pentru răzătoarea mică și o vom adăuga in ciorbă la final.
Când legumele sunt pătrunse, punem și zarzavatul de ciorbă și se mai fierbe vreun sfert de oră. Se potrivește de sare, se adauga borsul clocotit si se mai tine pe foc cateva minute
Punem cimbru, leuștean, mărar.
Servim cu smântână.

Niciun comentariu:

Deschis non-stop, reduceri si oferte tentante, transportul gratuit

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

Lecturi interesante:

My Headlines