

Pentru o tava mare de aragaz, aveti nevoie de: 7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de ulei, 7 linguri cu varf de faina, un praf de sare, fructe proaspete (caise, visine sau alte fructe), zahar pudra, zahar vanilinat, o lingurita de unt.
Se face foarte rapid: Se curata fructele de samburi (caisele se taie in jumatate)si se pun la scurs. In mixer bateti spuma albusul cu sare, adaugati treptat zaharul, apoi uleiul, pe urma si faina, presarata cate putin.
Turnati aluatul in tava unsa si apoi presarati fructele, trecute usor prin faina. Se coace la foc potrivit. Cand e gata, dupa ce se mai racoreste putin, dar inca fierbinte, se trece peste suprafata prajiturii un cubulet de unt si se presara vanilia. Astfel va fi foarte aromata.
Cind e rece, se presara cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu