Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
6 nov. 2008
Pasta de gutui
Este foarte buna, insa pozele au disparut de aici.
Fierbem 1 kg gutui curatate de cotor si taiate cuburi, impreuna cu 2-3 mere felii, pana cand sunt moi. Le lasam sa se raceasca si le trecem prin masina de tocat.
Adaugam zahar - 400 g zahar la 1 kg de piure.
Apoi le punem la fiert, pe foc mic, ca sa scada (avem grija sa nu se lipeasca de cratita). Aduagam si zeama de lamaie, dupa gust.
Punem apoi pasta fierbinte in borcane. Vom avea un fel de marmelada gustoasa, nu atat de dulce ca dulceata de gutui.
Alta posibilitate:
Turnam pasta de gutui intr-o tava lata de aragaz (captusita cu hartie de copt), in strat de 3 cm. Lasam sa se usuce 1-2 zile. Taiem cuburi cu un cutit fierbinte.
Lasam sa se mai usuce in cuptorul deschis al aragazului, pe foc mic.
Patratelele se dau prin zahar tos si se pastreaza, ca jeleurile, in cutie de carton.
De retinut:
Fiind o reteta cu mai putin zahar, e posibil sa mucegaiasca, daca nu o tinem intr-un loc uscat si racoros. Pentru a evita aceste neplaceri, e recomandabil sa sterilizam borcanele cu pasta, timp de vreun sfert de ora, in cratita cu apa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
AROME...: Lebăr de casă
AROME...: Lebăr de casă : Se face cu: 1- 1,5 kg de ficat 4-500 g carne de porc o bucată - cam 250 g - de slănină afumată 300 g ceapă pu...
-
Este o reteta usoara si apreciata de toata lumea. Ai nevoie de ghebe cat mai marunte. Se pregatesc usor, în tava mare de la aragaz, a...
-
O RETETĂ RAPIDĂ! Nu coci, nu toci, nu prăjeşti. Multe persoane se feresc de ciupercile de pădure, pentru ca nu le cunosc. Dacă le este t...

4 comentarii:
didona, merele se curata de coaja?
Da, merele trebuie curatate, caci au coaja mai tare, dar gutuile nu.
Am facut-oooooooooo!!! Yammi ce buna e! Astept sa se raceasca in borcane si in tava si o postez! Muulti pupici pt super-reteta Didona!
Ma bucur ca ai incercat reteta mea. Eu inca nu am facut-o, in acest an.
Anul trecut s-a intamplat sa-mi apara mucegai la unele borcane, de aceea recomand sa sterilizesi un pic, vreo 15 minute, borcanele cu pasta.
Am sa fac aceasta remarca si pe blog.
Astept sa vad pozele pe blogul tau.
Te pup.
Trimiteți un comentariu