
Pentru a avea mereu la indemana frunze proaspete de busuioc, am sadit aceasta planta in jardiniera, in balcon.

Busuiocul, proaspat sau uscat, este deseori asociat cu rosia - in salate, sosuri, supe, mancaruri, pizza paste. Ca orice condiment, ajuta la digestie.
Are proprietati antiseptice si bactericide, de aceea este potrivit sa se adauge si in diferite conserve. Eu pun busuioc in sucul de rosii pentru iarna (sau bulion), ghiveci si in conserve cu marinata de otet (ceapa murata, ciuperci, dovlecei). Asa cum stim, la obtinerea apei sfintite, pe langa harul preotilor, o contributie o are si busuiocul.
Ceaiul concentrat de busuioc trateaza afectiuni bucale ca afte, infectii cu clamdia si alte ciuperci (glosita); amelioreaza disfunctii digestive ca gastrite, colite, diaree, colici intestinale, balonări, greţuri.
Un comentariu:
eu l-am folosit abia in Italia, unde se foloseste foarte mult, in sosuri, pizza etc. In tara aproape nu-l cunosteam deloc :-(
Trimiteți un comentariu