23 sept. 2012

Ciorbă a la grec


Se face cu: - carne de pasăre - de care vreți, apoi legume pentru supă - o ceapă, 2 morcovi, 1 pătrunjel, o bucată de țelină, o ceașcă de orez, 1-2 lămâi, 4 gălbenușuri, o cană cu smântână, sare, verdeață.
Punem carnea la fiert, cu multă apă rece și sare. După ce o spumuim, adaugăm și legumele și lăsăm supa să fiarbă, la foc mic, circa 40 de minute.
Acum vom strecura supa și vom scoate deoparte carnea și legumele.
In supa strecurată punem la fiert orezul.
Iar acum trebuie să alegem carnea de pielțe și de oase, și apoi vom reintroduce în supă carnea tăiată cubulețe. Unii fac supa numai cu piept de pui, dar iese mai bună și cu alte părți ale puiului, și cu oasele.
După cum se vede, eu am reintrodus în supă și o parte din morcov și pătrunjel, pentru aspect și consistență.
Pregătim dreseala: amestecăm gălbenușurile cu zeama de lămâie, apoi punem și smântâna, și pe urmă adăugăm, cu polonicul, câte puțină supă fierbinte - și batem mereu cu telul.
După ce diluăm totul, turnăm amestecul în supă și stingem focul.
Potrivim de sare și presărăm pătrunjel verde.  

2 comentarii:

Fuat Gencal spunea...

Ellerinize sağlık, Çok güzel ve leziz görünüyor.

Saygılar..

Aurica spunea...

imi place cum arata, gustoasa si sanatoasa..usor de preparat ;)

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines