17 mar. 2013

Crochete din cartofi și șuncă

Sunt foarte gustoase - și deosebite - mai ales calde.
Rețeta este dintr-o carte germană.
Se face cu:
600 g cartofi, 200 g șuncă, 2 ouă, o lingură cu smântână, cașcaval - 80 g, făină circa 150 g - depinde cât primește aluatul, piper, ulei pt. prăjit, pesmet.


Cartofii, fierți înainte cu apă și sare - reci - și șunca se dau prin mașina de tocat, se amesteca cu ouăle, smântâna, sare dacă mai trebuie  și piperul.
Se adaugă câteva linguri de cașcaval, apoi făina. Se face un aluat potrivit de moale.



Crochetele se fac ca niște mititei - se poate folosi și dispozitivul pr cârnați de la mașina de carne.
Se tăvălește fiecare crochetă prin făină, ou și pesmet și se prăjețte în ulei - mai mult, încins.
Merg ca aperitiv cald sau cu mazăre și alte soteuri.




Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines