Am găsit rețeta la adresa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mac-585.html
” Pt aluat:
3 galbenusuri
150 gr zahar (eu am pus 100 g)
200 gr margarina (eu am pus unt)
1 pachetel praf de copt
lapte (căt cuprinde aluatul)- am pus cam cât o ceșcută de cafea
Pt crema:
200 gr mac (eu am pus 250)
200 gr zahar
150 gr faina
200 ml lapte
2 pliculete zahar vaniliat
3 albusuri
1 pliculet praf de copt
Am mai pus 2 linguri de griș în umplutură și am mai scăzut un pic din făină.
aluat:
-Din toate ingredientele se framanta un aluat potrivit, din care se intind 2 foi
Pt crema:
-se macina macul
-macul se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt, zaharul vaniliat, laptele
-albusurile se bat spuma si se adauga la crema amestecand usor de jos in sus (eu am preferat să bat albușul cu zahăr)
-se pune o foaie in tava unsa sau cu hartie de copt si se toarna crema
-se da la cuptor pana se aureste usor deasupra -
-deasupra se presara zahar pudra ”
- am făcut prăjitura într-o tavă ceva mai îngustă, de friptură
-cred că prăjitura iese bună și cu nucă în loc de mac
- mi-a plăcut aluatul și îl voi folosi și alte prăjituri. Cred că este bun pentru tarte cu un singur strat de aluat, gem sau măr etc. și bezea cu mac, nuci.
- se poate face și astfel: un strat de aluat, din tot aluatul, un strat de gem și apoi macul cu albuș; mie parcă îmi lipsea ceava din prăjitura asta. nu sunt obișnuită numai cu gustul de mac, dar lui fratelo i-a plăcut așa.
5 comentarii:
foarte frumos blogul!
Cred ca am inebunit. Atat de mult imi place aceasta prajitura ca in ultimile 2 saptamani am preparat-o de 3 ori. Am folosit chiar reteta dubla fiinca am tava maricica. Felicitari!!! A devenit prajitura mea favorita.
Mihaela, ma bucur ca ti-a placut. Cum am spus, aluatul se face ușor, este bun șipoate fi folosit și cu alte umpluturi.
Mulțumesc, Ideal bebe.
Ce bunatate!! Te invit sa fi prezenta la provocarea lunii, gatind cu pere sau vinete http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011
Trimiteți un comentariu