O bună sursă de inspirație, pentru mine - că mă tot întreb ce să mai gătesc de sărbători - și pentru vizitatorii acestui blog:
De regulă, pentru Crăciun pregătesc rețete tradiționale românești, iar de revelion prefer bufet rece - gustări, dulciuri, fructe.
Aperitive
Ciupercuțe cu maioneză
Pasta sau tartine cu brânză de vaci
Pastă de țelină cu maioneză
Salată boeuf -
Salată de surimi la pahar
Salată de țelină și ouă
Salată Șuba cu pește marinat -
Salată de păstăi cu maioneză
Salată cu surimi și porumb
Salată de cartofi cu hering
Salată de vinete
Aperitive - -flori din salam și cașcaval
Biscuiți sărați
Borek
Chec cu ciuperci
Clătite cu salată boeuf
Crochete de cașcaval
Drob cu ghebe
Felii de capia
Ghebe cu maioneză
Gogoșele aperitiv
Ouă umplute cu ficat de pasăre
Sărățele trandafiri
Șarpe și arici - din brînză
Gustări cu pește
Șnițele fragede de pui
Lebăr de casă
Tobă
Drob din ficat și măruntaie
Chiftele de porc cu morcovi
Chiftele de pui
Icre
Borșuri - pentru a doua zi
Borș de perișoare
Borș cu costiță afumată
Borș moldovenesc de găină
Feluri cu carne
Friptură aromată de pui la cuptor
friptură de pui cu portocale
friptură de pui marinat
Friptură de curcan
Răcituri (piftie)
Cotlete de porc marinate
Friptură fragedă de vită
Sarmale de porc cu varză
Dulciuri
Chec cu lamâie
Chec coroniță
Chec cu 2 ouă
Chec cu cacao
Chec cu nuci și stafide
Chec panettone
chinezeasca
ciocolata de casa
kinder pingui
Pandișpan
linzer cu gem și bezea
alba ca zăpada
alcazale
prăjitura cu cremă de cocos
prăjitura cu mac
prăjitura cu cacao și coniac
prăjitură cu foi și mere
prăjituri cu unt
salam de biscuiți
cornulețe cu nuci
cornulețe cu untură
pișcoturi cu untură
fursecuri piersici
fursecuri zbârciogi
fursecuri cu stafide
cornulețe fine
Tort buturugă
Tort diplomat cu fructe
cozonac cu nuci
Tort cu cremă de zahăr ars
Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu