Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

14 nov. 2013

Salata a la rus

Varianta fără carne a salatei boeuf.
Sau, mai corect, salata boeuf este varianta cu carne a salatei a la rus.
Salata a la rus este cunoscută în toată lumea, în timp ce salata boeuf este denumită astfel numai la noi.
Ingrediente:
legume fierte
maioneză
castraveţi muraţi şi gogoşari
1-2 mere
măsline
ulei
muştar
1 lămîie
sare, piper

Fierbem legumele şi le tăiem cuburi mici:
- 4 cartofi - care au fiert separat, în coajă
- 3 morcovi, 2 pătrunjei şi o bucată de ţelină - fierte împreună

Adăugăm:
- 200 g mazăre conservată sau congelată
- 4 castraveţi tăiaţi mărunt şi bine storşi de zeamă şi 2 gogoşari de la oţet
- 2 mere rase
Presărăm sare, piper, zeamă de lămâie şi o lingură cu muştar.
Omogenizăm, apoi adăugăm circa 300 ml de maioneză de casă.
Nu o vom amesteca prea mult, căci se poate tăia. Poate ieşi amidonul din cartofi şi capătă un aspect urît.

Observaţii:
- poţi folosi o cantitate mai mică de maioneză, amestecată cu iaurt cremos, şi salata va fi mai uşoară;
- pune ceva mai multă lămâie şi se va digera mai uşor.
- pentru întregirea gustului, dacă morcovii nu au fost prea dulci, se poate adăuga în salată şi un praf de zahăr.

Un comentariu:

Mimmi spunea...

Ai ornat-o foarte frumos si e tare gustoasa !

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori