Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

15 dec. 2014

Reţete din carne de porc

Ce mai preparăm din porc, pentru Crăciun?
Multe..
Eu mi-am propus să fac în primul rând cârnaţi şi tobă.
Dar pe data de 22. Până atunci, vă împărtăşesc o reţetă de cârnaţi gustoşi, cu gust de afumat, dar fără a fi afumaţi. Pentru cei care, la fel ca mine, stau la bloc.

Cârnaţi de porc

2 kg de pulpă de porc tocată
500 g de slănină afumată tocată
Se mai pune sare, piper, usturoi pisat - după gust, şi nu uitaţi să turnaţi şi o cească de apă.
După care treceţi la maşină, să umpleţi maţele.
Aceşti cârnaţi se pot păstra la congelator sau se prăjesc în untură, se pun în borcane şi se acoperă cu untură topită.
Dar voi reveni cu amnunte după cei îi fac.
Şi cu toba.

Alte reţete de pe acest blog:

Lebăr

Topirea slăninei

Untura

Drob de proc

Cotlet întreg la cuptor

Toba

Piftie =răcituri=

Sarmale

Chiftele

Pentru patiserie, preprate cu untură:

aluat cu untură

sărăţele

cornuleţe

pişcoturi


Un comentariu:

diana spunea...

Vă mulţumesc. Sărbători fericite şi s-auzim de bine!

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori