Este bună tare pe vreme de iarnă.
Ingrediente necesare:
2 cepe
2 morcovi
un pătrunjel
o bucată de ţeină
1 - 2 ardei grasi - sau pastă
o cană de fasole boabe
2 cărnaţi afumaţi
o ceaşcă de fidea sau tăieţei
Ulei, pastă de tomate, sare, piper, mărar uscat
Fierbem fasolea separat.
Tocăm ceapa şi o calim foarte uşor cu 3 linguri de ulei.
Adăugăm şi cârnaţii şi îi rumenim.
Apoi punem rădăcinoasele rase.
+ ardeii tocaţi
Adăugăm apă şi lăsăm să fiarbă totul.
Combinăm cu fasolea fiartă, mai lăsăm să fiarbă vreo 10 minute împreună cu fidea, bulion, condimente, adăugând şi apa necesară ca să obţinem supa dorită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu