Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

21 iul. 2011

Prăjitură cu mac


Am găsit rețeta la adresa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mac-585.html

” Pt aluat:

50 gr faina
3 galbenusuri
150 gr zahar (eu am pus 100 g)
200 gr margarina (eu am pus unt)
1 pachetel praf de copt
lapte (căt cuprinde aluatul)- am pus cam cât o ceșcută de cafea
Pt crema:
200 gr mac (eu am pus 250)
200 gr zahar
150 gr faina
200 ml lapte
2 pliculete zahar vaniliat
3 albusuri

1 pliculet praf de copt

Am mai pus 2 linguri de griș în umplutură și am mai scăzut un pic din făină.


aluat:

-Din toate ingredientele se framanta un aluat potrivit, din care se intind 2 foi

Pt crema:

-se macina macul
-macul se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt, zaharul vaniliat, laptele
-albusurile se bat spuma si se adauga la crema amestecand usor de jos in sus (eu am preferat să bat albușul cu zahăr)
-se pune o foaie in tava unsa sau cu hartie de copt si se toarna crema
-se da la cuptor pana se aureste usor deasupra -

-deasupra se presara zahar pudra ”

Observații personale:

- am făcut prăjitura într-o tavă ceva mai îngustă, de friptură

-cred că prăjitura iese bună și cu nucă în loc de mac

- mi-a plăcut aluatul și îl voi folosi și alte prăjituri. Cred că este bun pentru tarte cu un singur strat de aluat, gem sau măr etc. și bezea cu mac, nuci.

- se poate face și astfel: un strat de aluat, din tot aluatul, un strat de gem și apoi macul cu albuș; mie parcă îmi lipsea ceava din prăjitura asta. nu sunt obișnuită numai cu gustul de mac, dar lui fratelo i-a plăcut așa.

15 iul. 2011

Bunătăți

Răsfoind prin blogul meu, vă recomand (trebuie gătit măcar o dată): 

Pui chinezesc cu ananas

rețeta o găsiți aici - http://aromele.blogspot.com/2009/11/pui-cu-legume-ananas-si-lapte-de-cocos.html



....și altele..
Sarmale cu frunze noi

Alcazale


Chec zebra





Sfinți

Piersici

Ouă umplute

Ciuperci umplute

Salată boeuf


Varză specială


Borș țărănesc de găină

Drob


Păstăi cu maioneză

Sărățele

Găluște cu prune

Chinezeasca

Pastă de brânză

Crochete de cașcaval

Chec cu lămâie

Pilaf de pui

Drob de pui


Cotlete cu ciuperci

Fursecuri cu stafide

Tort buturugă


Ciuperci pane

Pui cu cartofi

Pizza

Ciorba de perișoare

Pui cu smântână și ardei copți


Șnițele de pui

Prăjitura cu brânză

Friptură de vită la cuptor

Borș cu vișine



Salată de vinete

Hribi cu smântână


Poale-n brâu

Icre de crap

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori