
E toamna, nu mai avem ce spera...
E frumoasa toamna, nimic de zis, dar a venit mult prea repede. Toata luna septembrie am asteptat sa se incalzeasca. In zadar.
De-acum, vine octombrie...
In fundal, un goblen cu mesteceni aurii, cusut de mama mea.
Peppers stuffed with cheese paste, sliced












Ciupercile pe care le mananca melcii nu pot fi otravitoare.


Painisoare rosii si verzi, palaria sarpelui, ciuperci, chitarci, hribi mai mici.
< Modul de preparare este simplu, desi nu se face usor, pentru ca trecerea rosiilor prin separator necesita ceva munca. Eu prefer sa fac mai multe serii de suc, care iese si diferit, decat sa fiu istovita. Asa imi vine mai usor si nu mi se uraste de facut conserve, cum aud ca se plang altii. Odata sucul trecut prin separator, se pune la fiert, intr-o oala incapatoare, pe foc mic, ca sa scada. Cand are consistenta dorita ( eu il fac sa fie numai bun pentru pizza - nici apos, nici prea gros), adaug sare ( cam o lingurita la 1 litru), aproximativ si dupa gust, cateva boabe de enibahar, cateva crengi de busuioc si de telina) si mai las sa dea cateva clocote. La final, pun si miere, dupa gust. Dupa ce s-a racorit putin (atat cat sa nu pocneasca stcilele), il torn in sticle, pe care le inchid bine cu capace. Le asez apoi pe o tava de metal ( poate fi si de la aragaz) si apoi le acopar cu o patura groasa. Peste patura mai pun alte paturi sau plapuma sau altceva, ca sa le mentina calde, sa se sterilizeze. Se scot de sub culcus dupa 24 de ore. 







AROME...: Lebăr de casă : Se face cu: 1- 1,5 kg de ficat 4-500 g carne de porc o bucată - cam 250 g - de slănină afumată 300 g ceapă pu...