
Am facut aceste fursecuri de sarbatori si au fost foarte apreciate. Multumesc, Ginette.
Reteta o gasiti AICI!
Si cateva poze din noaptea dintre ani:



Am selectat din blogosfera unele retete pe care le voi avea in atentie pentru sarbatori, ca sa nu mai pierd atunci timpul sa le caut. Poate va inspira si pe voi.
Link-uri:
In primul rand, dulciurile (pentru ca le pregatim mai din timp):
- rulada de biscuiti / salam-de-biscuiti-si-cocos
- Bounty
- prajitura-cu-cocos // -bounty-bars *
- tort-diplomat-repede-si-usor-de-facut
- chec - tigru sau coronita, glasat
- cornulete-vanilate-foarte-fine
- linzer-londonez-cu-gem-si-bezea
-prajitura-cu-cocos-coniac-si-ciocolata
- prajitura-cu-cirese-sau-visine.
- tort-spirala-cu-frisca-si-capsuni.
Aperitive:
- aperitiv-cu-sunca-si-cascaval.
- ochelari cu cascaval
- franzela umpluta
- oua umplute
Feluri principale de mancare:
- carnati, toba, chisca, lebar
- racituri-piftie-moldovenesti
- friptura-taraneasca-din-coaste-de-porc
- cotlet-de-porc-cu-legume-si-sos
- drob-din-ficat-sau-maruntaie-de-porc
- pui-cu-40-de-catei-de-usturoi.
-pui-la-cuptor-cu-lamaie-si-cartofi.
- saculeti-din-carne-cu-ciuperci.
Altele:
- aluat pripit / eclere-si-choux-la-creme
- aluat-cu-untura-cornulete-cornuri
- evantai
Cum procedam:
Se topeşte o lingura de unt sau ulei într-o cratiţă mare, se adaugă ceapa tocata şi usturoiul tocat şi se caleste uşor timp de 5-6 minute, până ce sunt moi. Adaugam cartofii taiati felii si apa si ii lasam sa fiarba, apoi facem din toate acestea un piure. Separat oparim spanacul si apoi il tocam. Il adaugam in oala, punem si laptele, fierbem, timp de 15 minute.
Se trece prin mixer, dar eu am lasat-o asa, cu bucatele de spanac prin ea.
Adaugam si o parte din smantana, dupa ce o amestecam mai inainte cu faina ( astfel nu se va taia). Lasam sa dea in clocot, potrivim de cu sare, piper şi nucşoară.- eu am pus turmeric.
La servire, ornam cu smantana. Eu am adaugat si cateva feliute de kaiser prajit.
A fost foarte buna, dar data viitoare o voi face fara cartofi.
si am facut garnitura din orez simplu, fiert atent ( bob si bob), cu putina sare.
Cand carnea a fiert, am potrivit de sare si piper si am adaugat fasiile de gogosari copti. Am lasat sa fiarba un minut...............
...........si am afacut un sos din faina amestecata cu putina apa si smantna; l-am turnat peste carne, amestecand mereu, ca sa se lege.
Am lasat sa fiarba molcom, sa se intrepatrunda aromele, Dupa caz, mai subtiati sosul cu apa, daca e necesar.
Peste orez presaram curry, punem mancarea si sos din abundenta si ...........pofta buna!
AROME...: Lebăr de casă : Se face cu: 1- 1,5 kg de ficat 4-500 g carne de porc o bucată - cam 250 g - de slănină afumată 300 g ceapă pu...