Este de fapt reteta de tort de mere, dar modificata si fara frisca.
Am folosit vreo 8 mere ionatan mai micute
si pentru umplutura: dulceata - am pus de mere si visine, cateva nuci, 2 linguri cu unt;
- pentru mere: 2 linguri cu ulei, 2-3 linguri cu zahar.
Pentru blat : 6 oua, un praf de sare, 7 linguri cu zahar, o lingurita cu rom si o lingura cu zeama de lamie,7 linguri cu apa, 7 linguri cu ulei, 6 linguri cu faina si 3 linguri cu gris.
Pentru sirop: 3 linguri cu zahar, 100 ml apa, un plic de zahar vanilat.
Pozele nu sunt prea reusite, pentru ca le-am facut seara; de fapt, asta e o problema, caci se intuneca devreme si eu gatesc chiar si zeara mai tarziu.
Mai inati curatam merele, le golim de casuta cu samburi si le umple cu primul amestec.
Le punem in tava, le stropim cu ulei si zahar si le dam la cuptor, pana se fac un pic moi.
Facem un aluat de pandispan din albus batut spuma cu zaharul, in care adaugam apoi restul ingredientelor.
Dupa ce este gata , o insiropam cu sirop rece.