E bunuță-bunuță și...ia uite ce ușor se face:
Avem nevoie de circa 1/2 kg carne de porc - sau vită, sau pui -, o ceapă mare, 1 gogoșar, 3 roșii, bulion sau roșii în bulion, mazăre (proaspătă, conservată, congelată - de care avem), mărar, sare, piper, ulei, enibahar.
- se taie carnea cuburi și se călește cu puțin ulei;
- se adaugă o ceapă tocată mărunt, se călește pe foc mic;
- se adaugă o ceașcă de apă și se lasă să fiarbă 25 min.;
-
- se pune un gogșar tăiat mărunt;
- se lasă să fiarbă pînă când carnea e moale, iar acum se pun și roșii proaspete sau in bulion;
- adaugăm mazărea fiartă separat sau congelată;
- potrivim de sare, piper, enibahar, sos de roșii; reîntregim aromele cu puțin zahăr și mărar proaspăt sau uscat;
Poftă bună!