Apoi orez, piept de pui, condimente, ulei, unt.
Cum îl preparăm:
- tocăm o ceapă mărunt şi o călim uşor, la foc mic, în ulei amestecat cu unt;
- presărăm sare, piper, puţin curry;
- adăugăm cubuleţe de piept de pui, pe care le călim cu grijă, să nu ardem ceapa;
- răădcinoasele tăiate rondele subţiri, le călim un pic;
- tunăm o cană cu supă sau apă, punem sare şi boabe de piper şi lăsăm să fiarbă 15 minute;
- adăugăm o cană de orez, o cană cu apă şi lăsăm să fiarbă , la foc mic, încă 15-20 de minute.
Dacă e necesar, se mai pune apă. Important este să nu fiarbă orezul foarte mult, să nu se terciuiască. Cel mai simplu este ca, atunci când orezul este fiert, dar încă al dente, să se stingă focul şi să lăsăm mâncarea cu capac; orezul va mai trage lichid, se va umfla, dar nu se va zdrobi.