Desi nu prea ma dau in vant dupa carne, intr-o zi mi-a fost pofta de ciulama. Era si frig rau, si o mancare ca aceasta te incalzeste bine. Trebuie sa va spun ca nu prea reusesc sa postez retetele atunci cand le fac, ci mult mai tarziu; ciulamaua aceasta am facut-o anul trecut si, gasind aceasta fotografie, ma bate gandul sa mai repet figura. Mai ales ca la noi fulguieste si iarasi e frig.

O facem cu carne de pasare, de orice fel.
Taiem pasarea bucati, o calim un pic in ulei (pana se albeste), pe ambele parti, apoi adaugam 2 cani cu apa, o ceapa, morcovi si putina telina si o lasam sa fiarba mocnit. Dupa vreo 15 minute punem sare.Vom obtine in final o supa concentrata din care vom face sosul. Pentru aceasta, strecuram supa. Dam carnea deoparte, o lasam sa se zvante si o rumenim un pic intr-o cratita cu putin ulei. O scoatem pe-o farfurie si in continuare pregatim un sos alb:
mai adaugam in tigaie 50 ml de ulei, punem cratita pe foc si cand sfaraie adaugam 1-2 linguri de faina si o lingura de malai, amestecam pe foc, numai cat sa fie cuprinsa de ulei ( nu se rumeneste deloc) si subtiem cu putina supa; amestecam mereu si vom vedea ca toate cocoloasele se vor dizolva, in timp ce adaugam, treptat, supa.
Se fierbe putin si in sosul subtiat ( ca o smantana subtire) punem carnea si piper negru macinat, si o mai lasam sa fiarba putin impreuna.
In aceasta mancare nu se adauga smantana, avand astfel gustul ei aparte.
Se mananca obligatoriu cu ardei iute proaspat si mamaliguta fierbinte.

O facem cu carne de pasare, de orice fel.
Taiem pasarea bucati, o calim un pic in ulei (pana se albeste), pe ambele parti, apoi adaugam 2 cani cu apa, o ceapa, morcovi si putina telina si o lasam sa fiarba mocnit. Dupa vreo 15 minute punem sare.Vom obtine in final o supa concentrata din care vom face sosul. Pentru aceasta, strecuram supa. Dam carnea deoparte, o lasam sa se zvante si o rumenim un pic intr-o cratita cu putin ulei. O scoatem pe-o farfurie si in continuare pregatim un sos alb:
mai adaugam in tigaie 50 ml de ulei, punem cratita pe foc si cand sfaraie adaugam 1-2 linguri de faina si o lingura de malai, amestecam pe foc, numai cat sa fie cuprinsa de ulei ( nu se rumeneste deloc) si subtiem cu putina supa; amestecam mereu si vom vedea ca toate cocoloasele se vor dizolva, in timp ce adaugam, treptat, supa.
Se fierbe putin si in sosul subtiat ( ca o smantana subtire) punem carnea si piper negru macinat, si o mai lasam sa fiarba putin impreuna.
In aceasta mancare nu se adauga smantana, avand astfel gustul ei aparte.
Se mananca obligatoriu cu ardei iute proaspat si mamaliguta fierbinte.
Comentarii
Daca te pot ajuta cu ceva, trimite-mi un email.
O duminica placuta. Ella.
YO TE INVITO A QUE CONOZCAS MI BLOG SE LLAMA:"LOS CUENTOS DE NATI". SI TE GUSTA ESTAS INVITAD@ A QUEDARTE SERÁ UN HONOR PARA MÍ.
HASTA PRONTO BESOS NATI.