21 apr. 2010

Fasole franţuzească

Fasolea verde spălată şi ştearsă se pune într-o cratiţă unsă cu unt, se presară sare fină, se toarnă deasupra supă şi se fierbe cu capac, la foc mic.
Din când în când se mai pune supă, ca să fie fiartă, dar fără zeamă. În acest moment se pune sos de la friptură de viţel, amestecat cu unt. Se condimentează.

2 apr. 2010

Prajitura cu branza de vaci si stafide

A facut-o mama mea si a iesit foarte buna.

Se face un aluat (ca de chec) din 4 oua frecate cu o cana de zahar tos, in care mai adaugam un pic de sare, o jumatate de cana de ulei si o cana cu iaurt. Amestecam in compozitie si o lingura cu otet sau zeama de lamaie. Apoi punem treptat faina (2 cani - din ochi) si o lingurita de amoniac ( merge si cu bicarbonat). Omogenizam si avem grija sa rezulte exact ca aluatul de chec, adica mai gros, dar sa curga.Turnam in tava cam 1/3 din aluat, apoi punem o umplutura facuta din circa 800 g branza proaspata de vaci frecata cu zahar dupa gust (cateva linguri, caci si aluatul este dulce) si 4 oua, o lingura de faina si stafide.

Acoperim cu restul de aluat si o punem in cuptorul fierbinte.

Dupa gust, in coca sau in umplutura mai putem pune coaja de lamaie, esenta de rom, vanilie. Cand este gata, o pudram cu zahar vanilat

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines