A facut-o mama mea si a iesit foarte buna.
Se face un aluat (ca de chec) din 4 oua frecate cu o cana de zahar tos, in care mai adaugam un pic de sare, o jumatate de cana de ulei si o cana cu iaurt. Amestecam in compozitie si o lingura cu otet sau zeama de lamaie. Apoi punem treptat faina (2 cani - din ochi) si o lingurita de amoniac ( merge si cu bicarbonat). Omogenizam si avem grija sa rezulte exact ca aluatul de chec, adica mai gros, dar sa curga.Turnam in tava cam 1/3 din aluat, apoi punem o umplutura facuta din circa 800 g branza proaspata de vaci frecata cu zahar dupa gust (cateva linguri, caci si aluatul este dulce) si 4 oua, o lingura de faina si stafide.
Acoperim cu restul de aluat si o punem in cuptorul fierbinte.
Dupa gust, in coca sau in umplutura mai putem pune coaja de lamaie, esenta de rom, vanilie. Cand este gata, o pudram cu zahar vanilat
Comentarii
Mor dupa orice praji cu branza si stafide...
Un Paste Fericit!!!
Paste Fericit!
Invierea Domnului sa va binecuvanteze ,sanatate si belsug!
Un PASTE FERICIT alaturi de cei dragi!
Delicios tort!
Un Paste Fericiti!
Salutari din Brasil.
Solange
in rest despre blog,jos palaria,tareee apetisant:)
bonne soirée
biz,samia
Muito bom e maravilhoso.
Parabéns pelo Blog, vou seguir.
Vem para o BRAZIL me seguir.
www.pecadosdamesa.com.br
A bientôt.