21 sept. 2013

Tocană de legume pentru iarna

Este foarte gustoasa si se face repede.

Folosim ca măsura un castron obişnuit, nu mare, sau o farfurie cu vârf.
Avem nevoie de 1 castron cu ceapa tăiata jumatati, unul cu morcov, unul cu gogoşari (şi ardei), unul cu roşii.o ţelină, 1 pahar cu ulei, o cană cu orez, suc de roşii, sare, piper, foi de dafin.

1 - ceapa se opareste, se spala, se toaca si se pune in ulei, sa se caleasca uşor.
2 - deasupra punem morcovul trecut prin răzătoare.

şi ţelina:

3 - gogoşarii tăiaţi felii:
4 - roşiile decojite, tăiate cuburi:

După ce fierb toate vreo 30 de minute - se adauga suc de roşii, apă - ca să nu se ardă, ca si sare, piper enibahar - punem orezul  fiert inainte vreo 20 de minute.
Se omogenizează, se pun frunze de ţelină tocate, se fierbe cât credeti că e necesar - să nu se facă terci orezul.
Se pun in borcane care se sterilizeaza.
Se mai pot face si alte combinatii, dupa gust.
Este gustoasă şi dietetica, dacă aveti grijă sa nu o prăjiţi.

Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines