Cum putem imbunatati o mâncare simplă de mazare?
In general, cu frigănele, dar este bine sa ne ferim de prăjeli. De aceea am optat pentru galuşte fierte.
Au fost foarte bune!
Facem o mâncare de mazăare, cu ceva mai multă zeamă.
Am făcut mai intâi un sos din ceapă trasă in ulei, cu apă, morcov, roşii şi ardei.
Când au fiert, am adăugat mazăre conservată şi mărar, sare şi 2 boabe de enibahar.
Le fierbem 5+10 minute, apoi cu o lingură aşezăm uşor ăn zeama, deasupra mâncării, câte o găluşcă, pe rând.
Le lasam sa fiarba, cu capac.
Daca trebuie, dupa 7 minute le intoarcem pe cealaltă parte.
Cum se fac găluştile:
într-un castronel batem un pic 2 ouă cu 1 praf de sare, apoi adăugăm făină până obţinem un aluat ca de clătite, dar mai gros.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
-
Este una dintre cele mai bune ciorbe și n-am mâncat altundeva mai bună. Am facut-o mai demult, fiind o rețetă de primăvară. Călim ușor în u...
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Se face la fel ca pasca cu smântână, adică: Cantități pentru o pască: 900 g smântână 6 ouă 3 linguri cu făină 7 linguri...

Un comentariu:
Muy buena receta, felicidades. Un saludo.
Trimiteți un comentariu