8 iul. 2014

Supă de ceapă

- o ceapă tocată - mai mare- şi o salată verde ruptă în bucăţi - ( partea din mijloc se toacă) se călesc cu o lingură de unt, se presară deasupra şi o lingură de făină, apoi apă.
Se fierbe, se condimentează, se serveşte cu crutoane prăjite în unt şi cuburi de şvaiţer.

3 iul. 2014

Fursecuri tătăreşti

Am văzut reţeta la TV, la emisiunea Să gătim româneşte.
Le-am făcut şi eu, se fac uşor şi sunt gustoase. Pentru un plus de arome, ar merge presărate cu puţină nucă rasă, care să se rumenească apoi la copt.

Ingrediente:
1 ou, o cană de zahăr, 500 g de unt sau de margarină, o cană cu ulei, 1 praf de copt, cam 1 kg de făină, iar la final se pun alune zdrobite. Aşa era prezentată reţeta originală, dar iese f. bine şi cu nucă.Facem un aluat din toate ingredientele.
Se modelează din aluat o bilă cât un ou mic, dar ţuguiat, şi se face o gaură la mijloc.
Se coc, să fie uşor maronii pe dos, se pudrează cu puţin zahăr.
Nu uitaţi de puţină sare, eventual coajă rasă de lămâie.



1 iul. 2014

Cartofi noi picanti, la tigaie

Dupa cum se vede, e o blasfemie, nu o mâncare! Să faci aşa ceva....Dar uite că am comis-o, dar ca o excepţie. Cine vrea să-şi facă de cap şi să bea şi o bere rece, să preia reţeta. 
E rapidă de tot: prăjim uşor cârnaţii la foc mai mic, să se pătrundă şi să nu se ardă, apoi adăugăm cartofi noi fierţi - dar nu foarte tare. Lăsăm să se rumenbească şi ei puţin, apoi servim amatorilor sau, după caz, mâncăm singuri, dar nu prea are farmec aşa. Adăugăm sare, piper, praf de usturoi.



Tartine cu unt si sardele

Folosim mărar, ceapă verde, pătrunjel, 2-3 castraveţi cornişon, măsline, sardele, 1 fir de usturoi, 3-4 ouă fiertte tocate, 200 g unt. Se face un amestec, se leagă pe baie de aburi, se pune şi zeamă de lamâie, piper.

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines